Kuća Gjure Prejca

Posjetite kuću Gjure Prejca, upoznajte njegov hologram, poslušajte stari gramofon, provjerite svoje dirigentske vještine i isprobajte dodir multimedije.

O Gjuri Prejcu

Gjuro Prejac rođen je 25. studenoga 1870. godine u Desiniću i od najranije životne dobi svakodnevno je bio u dodiru s glazbom.

Naš Prejac bio je skladatelj, glumac, redatelj i pjevač. Međutim njegovo djelovanje seže i van tih područja. Ukratko, bio je svestran i inovativan umjetnik. Umjetnik koji je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj kulturi. Umjetnik koji je svoje prve korake učinio upravo u ovom mjestu, upravo u ovoj kući. Uživajte u otkrivanju i učenju o njegovom životu. Uživajte u stvaralaštvu našeg desinićanca, uživajte u ovom kraju, po ovom lijepom plavem trnacu.

Hologram i gramofon

Upoznajte hologram Gjure Prejca i poslušajte stare zagorske pjesme na gramofonu.

Gjuro Prejac će vam zaželjeti dobrodošlicu u njegov dom te vas upoznati sa svojim životom uz neke od svojih pjesama, koje možete preslušavati i na starom gramofonu i uživati.

Virtualni dirigent

Otkrijte skriva li se u vama pravi dirigent.

Zabavnom igrom isprobajte svoje dirigentske vještine! Uhvatite dirigentski štapić, izvođačima davajte odgovarajući tempo kad krene izvedba i saznajte imate li talenta za dirigenta :)

Posjetite nas

Za individualne posjete preko tjedna Kuća je otvorena od 7-15h.